キリン「杏露酒(しんるちゅう)」シリーズ
キリンビール株式会社
Shin Lu Chu apricot liqueur series
Kirin Brewery Company, Ltd.
Category: Packaging Date: 2005
「杏露酒」は、果実をお酒に漬け込む「浸漬製法」により造られたあんずのリキュールです。
今回のリニューアルは1969年の発売以来3度目にあたり、メインターゲットである若い女性が手に取りやすいデザインを求められました。ブランドの歴代アイコンである「リース」を踏襲しながら、果実・花・葉にそれぞれの色を差し、さわやかな味わいとナチュラルな世界観を表現しています。豊かな香りをイメージした波型のラベルで、形からもブランドを印象づけられるよう工夫しました。
Shin Lu Chu is an apricot liqueur, made by steeping apricots in liquor. This is the third facelift for this line since its release in 1969.
Keeping with its main target of young women, a design easy for them to reach for was required. The brand legacy of the fruit wreath was maintained while adding colors to the leaves and fruits to convey the fresh taste and natural atmosphere. The label's wavy line invokes the floating aroma, a form to reinforce the brand image.