熟成香りみそ「ほの香」
ハナマルキ株式会社
HANAMARUKI “Honoka” miso
Hanamaruki Foods Inc.
Category: Packaging Date: 2002
日本の代表的な伝統食であるみそ汁。お袋の味の原点でもあるみそ汁の味覚は、日本人一人一人の舌に深くしみ込んでいます。ゆえに食の中で最も保守的とさえいわれるみそ汁。このみそ汁のベースとなる日常使いの味噌と新しい味噌とを変えることは非常に少ないと言われています。
味の開発に歳月を費やした本品は、田舎味噌にそら豆から造った味噌をブレンドし、どこか懐かしくて新しい「香り・旨み・コク」の三拍子ソ揃った逸品です。香りの特長から「ほの香」と命名され、日常品とのスイッチを目指し登場感と高級感に配慮しました。ほのぼのと漂う郷愁さと味の深さのイメージを背景に配し、はっきりした味の特長は商品名の力強い書体に託しました。
Miso soup represents tradition all Japanese food. Miso soup, the origin of all Japanese homemade taste, has been well inherited in the taste of every Japanese. For that reason, it is called as a most conservative food in the kind. It is said that the case of changing a customary used miso soup taste to a new taste is rare. With a long period of development, this is the excellence of the kind with the cherishing yet new trinity of"fragrance, flavor and body" produced by blending rustic miso and the one made from fava beans. The miso was named as"Honoka"(delicate fragrance) after the distinctive fragrance, and special care in expressing quality and intending a background in nostalgia and deep taste, clear distinction of the taste, was expressed in the brush script of the product name.