マンジョウ「純米本みりん」「コシヒカリで仕込んだ本みりん」
キッコーマン食品株式会社
“Manjou” Sweet Cooking Rice Wine
Kikkoman Food Products Company
Category: Packaging Date: 2010
マンジョウは江戸時代から続くみりんのトップブランドです。原料や製法にこだわった「純米本みりん」「コシヒカリで仕込んだ本みりん」のデザインでは、伝統感とともに現代的な表情づくりが求められました。
稲穂でハートをかたどったフレームにより、原材料へのこだわりを現代的な和のイメージで表現しています。フレームの金色が美しいみりんの色と同調し商品の存在感を強めています。
"Manjou" is the top brand sweet cooking rice wine being in the market since Edo period. In the design of the products, adhered to a raw material and a process "Genuine sweet cooking rice wine from pure rice," "Genuine sweet cooking rice wine from fermented Koshihikari," creating an up to date expression together with a traditional feeling was required. The adherence on raw materials has been expressed in up to date Japanese image by the heart shaped frame delineated by a ear of rice. The golden frame is emphasizing the products' presence resonating with beautiful color of the rice wine.